29 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Nisan 2008 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI

-Siyasi partilerin Meclis grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP Meclis Grup toplantılarında liderler, son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-BAŞBAKAN SENDİKALARLA 1 MAYIS'I GÖRÜŞÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Grup Toplantısı, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'la, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması konusunda Meclis'teki makam odasında bir araya geliyor. (Saat:10.30)

-İSTANBUL İL GÜVENLİK KURULU, 1 MAYIS İÇİN TOPLANIYOR

-İstanbul İl Güvenlik Kurulu, Vali Muammer Güler'in başkanlığında 1 Mayıs'a ilişkin önlemleri görüşmek üzere toplanıyor.

-Toplantının ardından Vali Güler, toplantının içeriği ile ilgili açıklama yapıyor. (Saat:14.00)

-Öte yandan, çeşitli sendika konfederasyonları, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenliyor.

-TRAFİKTE 3 YILLIK YENİ PROJE

-Trafik ve yol güvenliği konusuna dikkat çekmek için geliştirilen ?Trafikte Dikkat On Bin Hayat? projesi tanıtılıyor.

-Projenin tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. (Saat:10.30)

-301 GENEL KURUL'DA

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor.

-Genel Kurul'da, komisyonlarda gerilimli görüşmelere neden olan TCK'nın 301. maddesi ele alınıyor. (Saat:15.00)

-EKER'E GENSORU

-Meclis Genel Kurulu'nda, MHP tarafından Tarım Bakanı Mehdi Eker hakkında verilen gensorunun ön görüşmesi yapılıyor. (Saat:15.00)

-ALMAN PARLAMENTER HEYETİ ANKARA'DA

-Alman Federal Parlamentosu AB Komisyonu heyeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Genel Merkezi'nde kabul ediliyor. (Saat:15.00/16.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis AB Uyum Komisyonu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, "Ermeni Sorunu Hukuki Veçheler" konulu sunum yapıyor. (Saat:14.00)

-Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nden Mustafa Pınarcı'yı dinliyor. (Saat:15.30)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Akın Öngör'ü Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:14.00/16.00)

-ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANIYOR

-Üçlü Danışma Kurulu, istihdam paketini görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanıyor. (Saat:14.00)

-DSP LİDERİ SEZER BİLKENT'TE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen ?Geleceğin Türkiye'sinde Gençlerin Rolü? konulu toplantıda konuşma yapıyor. (Saat:12.30)

-YAZICIOĞLU İNGİLTERE'YE GİDİYOR

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Lordlar Kamarası'nın davetlisi olarak İngiltere'ye gidiyor. Yazıcıoğlu, hareketinden önce Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-DIŞİŞLERİNDE NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ

-Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman'ın Hindistan Büyükelçiliği'ne atanması ve yeni Sözcü Büyükelçi Burak Özügergin'in göreve başlaması nedeniyle veda/tanışma toplantısı düzenleniyor. (Saat:10.30)

-NARKOTİK'TEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, şubenin faaliyetleriyle ilgili basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:10.30)

-TOPLUMA KAZANDIRMA KANUNU ?KAZANDIRAMADI?: 4.5 YILDA SADECE 300 PKK'LI BAŞVURDU

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın, ?Topluma Kazandırma Yasası? hükümleri çerçevesinde kaç PKK'lının başvuruda bulunduğuna ilişkin soru önergesine verdiği yanıt, yasanın beklenen sonucu yaratmadığını ortaya koydu.

-Bakan Şahin'in verdiği bilgiye göre, yasanın yürürlüğe girdiği 2003 yılından 2007 sonuna kadar, 291'i cezaevinde olmak üzere toplam 300 PKK'lı Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak için başvurdu.

-BAŞBAKANLIK İNSAN HAKLARI DANIŞMA KURULU'NU UNUTTU: KURUL 4 YILDIR TOPLANMIYOR, BAŞKANINI BİLE SEÇEMİYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP'li Atilla Kaya'nın soru önergesine verdiği yanıtta, Başbakanlık bünyesinde 2001 yılında kurulan İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun, 2004 yılından bu yana hiç toplanmadığını belirtti.

- Kuruluşundan 2004 yılına kadar sadece 9 kez toplanan Kurul'un 2004 yılından bu yana toplanamaması nedeniyle, görev süreleri dolan başkan ve başkan yardımcıları da seçilemiyor.

-"DİYARBAKIR CEZAEVİ DÜNYANIN EN KÖTÜ 10 CEZAEVİ ARASINDA"

-The Times gazetesi, Diyarbakır Cezaevini ?dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi? biri olarak ilan etti.

-İHRACATIN ÖNÜNDEKİ YASAL ENGEL KALKIYOR

-AKP tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığı'na sunulan, ?Zirai Mücadele ve Zirai Karantine ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme? yasa teklifiyle ihracatın önündeki yasal engel kalkıyor. Yapılan düzenlemeyle; zirai mücadele alet ve ilaçlarının ihracının artırılmasını engellediği gerekçesiyle, bakanlıktan izin alınmasına ilişkin ibareler kaldırılarak, ihracatçıya kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

-BOTAŞ'IN 2 MİLYAR 484 BİN YTL VERGİ BORCU VAR

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ'ın vergi borcunun 2 milyar 484 milyon YTL olduğunu açıkladı. BOTAŞ'ın vergi borcu hakkında bilgi veren Bakan Güler, bu borcun 24 aylık taksitler halinde her ay ödendiğini kaydetti.

-İHRACATIN ÖNÜNDEKİ YASAL ENGEL KALKIYOR

AKP tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığı'na sunulan, ?Zirai Mücadele ve Zirai Karantine ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme? yasa teklifiyle ihracatın önündeki yasal engel kalkıyor. Yapılan düzenlemeyle; zirai mücadele alet ve ilaçlarının ihracının artırılmasını engellediği gerekçesiyle, bakanlıktan izin alınmasına ilişkin ibareler kaldırılarak, ihracatçıya kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

-İLAHİYAT PROFESÖRÜ FİLİZ: ?ÇOK EŞLİLİĞİ SAVUNMAK TÜRBAN GİBİ BİR DİN İSTİSMARI?

-Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, çok eşliliğin İslam'ın emri olmadığını, dönemin koşulları içinde erkeklere bir öneri olarak sunulduğunu söyledi. Prof. Dr. Filiz, ?Çok eşliliği İslam'ın bir emri gibi lanse etmeye çalışan gerici çevreler var. Bu da türban gibi bir din istismarıdır. Böyle düşünen insanlar daha çok beyinleriyle değil, cinsellikleriyle düşünüyorlar? dedi.

-İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, 14 yaşındaki bir kıza tecavüz suçlamasıyla tutuklanan İslamcı yazar Hüseyin Üzmez için ise, ?Kendine şeriatçıyım diyen bir insanın yaptıklarına bakın. Cinsel sapkınlıkları İslam Dini'ne mal ederek meşrulaştırmaya çalışıyorlar? diye konuştu.

-DİYANET'TEN ÇOK EŞLİLİĞE ŞARTLI VİZE

-Diyanet, İslam Hukuku'na göre bir erkeğin belirli şartlarda birden fazla kadınla evlenmesi mümkündür diyor. Ancak bir şartla: ?Bir erkek iki yakın akraba ile aynı anda evli olamaz.?

-YÖK ATANMA VE YÜKSELME YÖNETMELİĞİNE ?KADROLAŞMA? İDDİASI

-YÖK tarafından oluşturulan komisyon ile hazırlıklarına başlanan yeni öğretim üyeliğine yükseltilme ve atama yönetmeliğine kadrolaşma iddiası geldi. Türk Eğitim-Sen, ?sızdırılan? taslağın YÖK'ün kendi siyasi anlayışına uygun üniversite inşa etme kaygısı içinde olduğunu gösterdiğini savundu.

-PMD, 44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK

-Parlamento Muhabirleri Derneği 44. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yarın, gazeteciler ve milletvekillerinin katılımıyla ?Basın-Siyaset İlişkisi? konulu panel düzenlecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber